Κωδικός
50.DE.04
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο

ΕΠΟΞΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ ΧΥΤΕΥΣΗΣ__NEU EP.17-307__ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ UV (ΣΕΤ 7kg)

ΕΠΟΞΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ ΧΥΤΕΥΣΗΣ__NEU PR.17-307__ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ UV (ΣΕΤ 7 kg)

Περιγραφή Προϊόντος
Η εποξική ρητίνη χυτεύσεων NEU PR.17-307 είναι μια διάφανη εποξική ρητίνη κατάλληλη για χυτεύσεις / γεμίσματα, είτε μέσα σε καλούπια σιλικόνης, είτε σε μεταλλικά /πολυεστερικά καλούπια, είτε κατευθείαν πάνω σε επιφάνειες που χρειάζονται γέμισμα (πχ κοιλότητες σε ξύλινες επιφάνειες) και παρέχει μια όμορφη, σκληρή & γυαλιστερή τελική επιφάνεια.
Η ρητίνη NEU PR.17-307μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χυτεύσεις οποιουδήποτε πάχους σε συνδυασμό με άλλα υλικά όπως νομίσματα, ξύλα, βότσαλα,κτλ. Αυτοεπιπεδούμενη ρητίνη η οποία όταν στεγνώσει αφήνει μια εκπληκτική, ομαλή & γυαλιστερή επιφάνεια που δεν απαιτεί επιπέδωση, γυάλισμα ή περαιτέρω φινίρισμα. Εντούτοις εάν επιθυμείτε να γυαλίσετε τη ρητίνη, , για έξτρα φινίρισμα, η NEU PR.17-307 μπορεί να γυαλιστεί με γυαλόχαρτα και γυαλιστικές αλοιφές. Ειδικά πρόσθετα μέσα στη ρητίνη συμβάλλουν στην αποβολή του παγιδευμένου αέρα μετά την ανάμειξη, συνεπώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη εξαφάνισης των φυσαλίδων με φλόγιστρο. Η προηγμένη σύνθεση «UV» τηςNEU PR.17-307προσδίδει αντίσταση στο κιτρίνισμα σε σχέση με τις συμβατικές εποξικές ρητίνες, ωστόσο το προϊόν προτείνεται για κατασκευές εσωτερικού χώρου.

Βασικά χαρακτηριστικά ρητίνης

  • Πολύ λεπτόρρευστη αυτοεπιπεδούμενη εποξική ρητίνη
  • Κατάλληλη για χυτεύσεις οποιουδήποτε πάχους
  • Διαφανής και ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινιβολία
  • Άοσμη, κατάλληλη για χρήση DIY
  • Πολύ μεγάλος χρόνος εργασιμότητας
  • Εξάγει τον παγιδευμένο αέρα
  • Σκληρή και ανθεκτική, σχεδόν μηδενική συρρίκνωση

Συνιστώμενες χρήσεις
• Παραγωγή διάφανων χυτών αντικειμένων από καλούπια (πχ καλούπια σιλικόνης κτλ) όπως για παράδειγμα αγαλματίδια, βάζα, έργα τέχνης, διακοσμητικά αντικείμενα κτλ
• Εγκλωβισμός ξύλων για κατασκευή ξύλινων επιφανειών που «επιπλέουν μέσα στη ρητίνη»
•Εγκλωβισμός αδρανών υλικών όπως πέτρες, αποξηραμένα λουλούδια κτλ για δημιουργία 3D κατασκευών κτλ
• Κατασκευή κοσμημάτων
• Συνδυάζεται με πληθώρα υλικών όπως τσιμέντο, μέταλλα, γυαλί, Plexiglass, κεραμικά για κατασκευές

Πώς να το χρησιμοποιήσετε
Η ρητίνη NEU PR.17-307 έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολη στη χρήση ακόμα και για χρήστες με ελάχιστη/ μηδενική εμπειρία ώστε να επιτυγχάνουν ποιοτικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό για τους χρήστες να εξοικειωθούν με τις παρακάτω πληροφορίες & να ακολουθούν σωστά τις οδηγίες, ιδίως ότι αφορά τις θερμοκρασίες εργασίας, τη ζύγιση & την ανάμιξη.Μη ικανοποιητικά αποτελέσματα οφείλονται σχεδόν πάντα σε ακατάλληλες θερμοκρασίες περιβάλλοντος ή ακατάλληλη ζύγιση ή ανάμειξη.

Πριν ξεκινήσετε ...

Θερμοκρασία περιβάλλοντος
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε περιβάλλον με θερμοκρασίες μεταξύ 15-30°C. Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνίσταται θερμοκρασία περιβάλλοντος 20-25°C. Μην χρησιμοποιήτε τη NEU PR.17-307 σε θερμοκρασίες κάτω των 15°C, γιατί το στέγνωμα θα καθυστερήσει πολύ είτε μπορεί να μην ολοκληρωθεί πλήρως με αποτέλεσμα η ρητίνη να μείνει κολλώδης.
Υγρασία
Κατά τη διάρκεια στεγνώματος της NEU PR.17-307 αυτή μπορεί να απορροφήσει υγρασία από τον αέρα. Σε περιβάλλον υψηλής υγρασίας αυτή η απορρόφηση μπορεί να επηρεάσει το φινίρισμα της επιφάνειας. Συνεπώς, αποφεύγετε να το εφαρμόζετε σε περιβάλλον με σχετική υγρασία 70% ή περισσότερο. Το φαινόμενο εντίνεται σημαντικά σε περιβάλλον χαμηλών θερμοκρασιών όπου το στέγνωμα επιβραδύνεται & αφήνει τη μή-σκληρυμένη ρητίνη εκτεθειμένη σε υγρασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Προετοιμασία επιφάνειας
Η ρητίνη NEU PR.17-307 μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς από οποιαδήποτε υγρασία υπάρχει στην επιφάνεια επάνω στην οποία εφαρμόζεται. Πρέπει η επιφάνεια στην οποία το εφαρμόζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνή και σταθερή. Ιδιαίτερα δουλεύοντας με φυσικά υλικά όπως ξύλο, φελλό ή σκυρόδεμα που περιέχουν αρκετή υγρασία. Ξυλεία που είναι είτε πρόσφατα πριονισμένη είτε προέρχεται από υγρό περιβάλλον (θαλασσόξυλα) είναι απαραίτητο να στεγνώσει καλά (αυτό μπορεί να διαρκέσει ημέρες ή εβδομάδες σε εσωτερικό χώρο) πριν τη χρήση. Αν το υλικό δεν είναι σωστά αποξηραμένο & σταθεροποιημένο μπορεί είτε να αποτρέψει το πλήρες στέγνωμα της ρητίνης είτε να θαμπώσει τη ρητίνη λόγω της υγρασίας.

Ενσωμάτωση – Εγκλωβισμός αντικειμένων Οποιαδήποτε υλικά πρόκειται να ενσωματωθούν μέσα στη ρητίνη, όπως ξύλα, φύλλα κλπ. πρέπει να είναι τελείως στεγνά. Πορώδη αντικείμενα (απορροφούν ρητίνη), πρέπει πρώτα να σφραγιστούν & μετά να στεγνώσουν πλήρως πριν προχωρήσετε σε χύτευση.


Αναλογία Ανάμιξης     100: 40 κατά βάρος

Η εποξική ρητίνη NEU PR.17-307 πρέπει να αναμιχθεί με τον εποξικό σκληρυντή σε αναλογία 100μερών ρητίνης σε 40μέρη σκληρυντήmκατά βάρος. Όταν εργάζεστε με εποξικές ρητίνες, είναι απαραίτητη η τήρηση των αναλογιών ανάμιξης. Λάθος αναλογία έχει ως αποτέλεσμα μερική μόνο σκλήρυνση του συστήματος. Ποτέ μην προσθέστε παραπάνω σκληρυντή ώστε να επιταχύνετε το χρόνο της ωρίμανσης. Τα εποξικά συστήματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Με ψηφιακή ζυγαριά μετρήστε με ακρίβεια τη ρητίνη & στη συνέχεια ζυγίστε την ανάλογη ποσότητα σκληρυντή. Προσπαθήστε να είστε ακριβείς (απόκλιση 1-2 γραμμάρια) ιδιαίτερα σε μικρότερα μίγματα.


Οδηγίες ανάμιξης
Ζυγίστε σωστά αναλογία ρητίνης+σκληρυντή σε δοχείο με επίπεδο πάτο & αναμίξτε με ξυλάκι ανάδευσης.  Aναδεύστε το μίγμα για 3 λεπτα μέχρι να γίνει εντελώς διάφανο & ομογενές, προσέχοντας να μη μείνει υλικό στα τοιχώματα & στον πάτο του δοχείο που να μην έχει ανακατευτεί. Μόλις τελειώσετε την ανάμιξη στο δοχείο, είναι
καλή πρακτική η μεταφορά του μίγματος σε ένα 2ο, καθαρό δοχείο ανάμειξης.Επαναλάβετε ανάμιξη για άλλα 3 λεπτά χρησιμοποιώντας νέο ξυλάκι ανάμιξης. Με τον τρόπο αυτό εξαλείφεται ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσετε ποσότητα ρητίνης από τον πάτο του δοχείου που δεν έχει αναμιχθεί σωστά.


Χρόνος Δουλέματος του μίγματος
Από τη στιγμή που θα αναμίξετε τη ρητίνη και τον σκληρυντή έχετε στη διάθεσή σας 4 ώρες για να εφαρμόσετε το προϊόν (Μέτρηση που ισχύει για ενα μίγμα 600γρ, για μεγαλύτερο μίγμα ο χρονος είναι μοκρότερος). Μετά το πέρας των 4 ωρών αρχίζει & αυξάνεται το ιξώδες της ρητίνης δηλαδή γίνεται πιο παχύρρευστη, και δεν είναι εύκολη στη χρήση. 

Χρόνος σκλήρυνσης
Η NEU PR.17-307 χρειάζεται 16-72 ώρες για να σκληρύνει και να μπορεί να ξεκαλουπωθεί, αν και για να φτάσει σε πλήρη σκληρότητα χρειάζεται αρκετές μερες. Μετά από παραμονή 14 ημερών σε θερμοκρασία 23OC η σκληρότητα της ρητίνης θα είναι 77 Shore D.


Θερμοκρασία Περιβάλλοντος: Οι εποξικές ρητίνες είναι θερμοσκληρυνόμενες πλαστικές ύλες, που σημαίνει ότι η
σκλήρυνσή τους συνδέεται με τη θερμοκρασία: η σκλήρυνση θα επιταχυνθεί με υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος και θα επιβραδυνθεί με χαμηλή θερμοκρασία. Επίσης, το ιξώδες (πόσο δλδ παχύρρευστη είναι η ρητίνη) αυξάνεται (γίνεται πιο παχύρρεσυτη) όσο η θερμοκρασία περιβάλλοντος μειώνεται και αντιστρόφως σε υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος γίνεται πιο λεπτόρρευστη.
Μαζική επίδραση: Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα ρητίνης που έχει χυτευθεί, τόσο έχει την τάση να επιταχύνετε η σκλήρυνσή της. Σε μεγάλες χυτέυσεις (μεγάλη ποσότητα ρητίνης) θα παρατηρήσετε ότι το μίγμα ζεσταίνεται αρκετά
Δοκιμές: Συνίστται ιδιαίτερα να κάνετε μερικές δοκιμές πριν προχωρήσετε στην τελική κατασκευή ώστε να διαπιστώσετε πώς επηρρεάζεται η σκλήρυνση της ρητίνης σε σχέση με διαφορετικές παραμέτρους πχ uερμοκρασία, όγκος χύτευσης κτλ αλλά και πώς τα υλικά που εγκλωβίζετε μέσα στη ρητίνη ενδεχομένως επηρρεάζουν τη σκλήρυνση.

Παγιδευμένος αέρας - Απαιτείται θερμοπίστολο ή φλόγιστρο;

Η προηγμένη τεχνολογία της NEU PR.17-307 αποβάλει τον παγιδευμένο αέρα που προκλήθηκε κατά την ανάμιξη. Η ρητίνη συνήθως εξαερώνεται μόνη της σε μεγάλο βαθμό αφήνοντας ένα όμορφο φινίρισμα χωρίς φυσαλίδες. Μετά την ανάμιξη της βάσης με τον σκληρυντή αφήστε το μίγμα να ηρεμήσει και να εξαερωθεί για 10-15 λεπτά ή και περισσότερο (μεγάλος χρόνος δουλέματος: 4 ώρες) και προχωρήστε αργότερα στη χύτευση.Αν εξακολουθείτε να βλέπετε φυσαλίδες, περάστε απαλά πάνω απ’την επιφάνεια θερμοπίστολο ή φλόγιστρο φυσικού αερίου. 

Μέτρα ασφαλείας
Εργασία σε καλά αεριζόμενο χώρο. Να φοράτε κατάλληλα προστατευτικά γάντια και προστασία ματιών κάθε φορά που ζυγίζετε/ αναμιγνύετε/ χυτεύετε τη ρητίνη. Μην αγγίζετε την επιφάνεια χωρίς γάντια μέχρι να σκληρύνει.

Πόση ρητίνη;
Η πυκνότητα του μίγματος NEU PR.17-307 (ρητίνη+σκληρυντής) είναι 1,05 που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε 1,05 κιλά συστήματος ρητίνη+σκληρυντή) για να γεμίσετε όγκο 1L . 1,05kg WWA γεμίζει χώρο 1L

Δημιουργία καλουπιού - τοιχώματος
Η ρητίνη NEU PR.17-307 προορίζεται για χυτεύσεις και είναι πολύ λεπτόρρευστη επομένως αν δεν την χυτεύσουμε σε κλειστό & απόλυτα στεγανό καλούπι τότε θα «τρέξει» & θα χυθεί εκτός του σημείου που θέλουμε. Αν επιθυμούμε πχ να την εφαρμόσουμε ως μία χοντρή διάφανη στρώση πάνω σε μία επιφάνεια (πχ.ξύλινο τραπεζι, πάγκος κτλ ) πρέπει να δημιουργήσουμε περιμετρικά ένα τοίχωμα απόλυτα στεγανό για τη συγκράτηση της ρητίνης χρησιμοποιώντας χοντρό γυαλιστερό χαρτόνι μακέτας & πλαστική κολλητική ταινία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μονώσει πάντου, πολύ
καλά.


Χρωματίζοντας τη ρητίνη NEU PR.17-307
Μπορείτε να προσθέσετε ειδικές χρωστικές μέσα στη ρητίνη ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει χρώμα.Προσθέτοντας πολύ μικρή ποσότητα χρωστικής θα επιτύχετε ένα διαφανές μίγμα (θα βλέπετε από μέσα του) που όμως θα έχει την επιθυμητή απόχρωση πχ μπλε,πράσινο, μωβ, κοκκινο, κίτρινο κτλ. Πρέπει να προσθτετε μόνο χρωστικές που είναι συμβατές με εποξικές ρητίνες και όχι οποιαδήποτε χρωστική. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε συνδυαστικά ειδικές σκόνες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι (glow in the dark) ή και glitter σκόνες΄.


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜAΤΩΝ

1) Θολή ή στερεοποιημένη ρητίνη μέσα στο μπουκάλι της: Η ρητίνη έχει κρυσταλλοποιηθεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας. Μόλις αναθέρμανθεί μέσα στο δοχείο της σε περίπου 50 ° C η ρητίνη θα επανέλθει σε υγρή κατάσταση

2) Δεν έχει ακόμα σκληρύνει μετά από 48 ώρες: Λάθος αναλογία ανάμιξης ή / και χαμηλή θερμοκρασία.

3) Το μίγμα ζεσταίνεται πολύ: Υψηλή θερμοκρασία στο χώρο εργασίας ή/και παρασκευάστηκε μεγάλη ποσότητα μίγματος.

4) Οι φυσαλίδες αέρα έχουν παγιδευτεί: Η ανάμιξη έγινε πάρα πολύ γρήγορα και δεν είχε χρόνο η ρητίνη να απελευθερώσει τον αέρα.

5) Το τελικό αποτέλεσμα είναι κολλώδες/λιπαρό: Το επίπεδο περιβαλλοντικής υγρασίας της επιφάνειας είναι πολύ υψηλό.

6) Η ρητίνη δεν κολλάει στα τοιχώματα της επιφάνειας στο οποίο χυτεύθηκε: Η επιφάνεια δεν είχε καθαριστεί/απολιπανθεί είτε υπήρχε επιφανειακή υγρασία

Περισσότερες Πληροφορίες
Βάρος 8.0000
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΕΠΟΞΙΚΗ ΡΗΤΙΝΗ ΧΥΤΕΥΣΗΣ__NEU EP.17-307__ΥΓΡΟ ΓΥΑΛΙ UV (ΣΕΤ 7kg)
Η Βαθμολογία σας

Για τον σκληρυντή

Εικονογράμματα κινδύνου (CLP)

CORROSIVEFLAMMABLEDANGEROUS FOR THE ENVIRONMENT


Προειδοποιητική λέξη (CLP): Κίνδυνος

 

H314      Προκαλεί σοβαρά δερματικά εγκαύματα και οφθαλμικές βλάβες.

H411      Τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς, με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

H302      Επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης.

P260      Μην αναπνέετε σκόνη/αναθυμιάσεις/αέρια/σταγονίδια/ατμούς/εκνεφώματα.

P303 + P361 + P353 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ (ή με τα μαλλιά):      Βγάλτε αμέσως όλα τα μολυσμένα ρούχα. Ξεπλύνετε την επιδερμίδα με νερό [ή στο ντους].

P305 + P351+ P338 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ: Ξεπλύνετε προσεκτικά με νερό για αρκετά λεπτά.       Εάν υπάρχουν φακοί επαφής, αφαιρέστε τους, εφόσον είναι εύκολο. Συνεχίστε να ξεπλένετε.

P310      Καλέστε αμέσως το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ/γιατρό/….

P321      Χρειάζεται ειδική αγωγή (βλέπε ... στην ετικέτα).

P405      Φυλάσσεται κλειδωμένο.

P501      Διάθεση του περιεχομένου/περιέκτη σύμφωνα με τους τοπικούς/περιφερειακούς/εθνικούς/διεθνείς κανονισμούς

Περιέχει πολυαιθεραμίνη, πολυ(οξυπροπυλενο)διαμίνη

 

Για την ρητίνη

Εικονογράμματα κινδύνου (CLP):

danger for healthDANGEROUS FOR THE ENVIRONMENT

Προειδοποιητική λέξη (CLP):Προσοχή

H411      Τοξικό για τους υδρόβιους οργανισμούς, με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

H315      Προκαλεί ερεθισμό του δέρματος.

H319      Προκαλεί σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό.

H317      Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματική αντίδραση.

P261      Aποφεύγετε να αναπνέετε σκόνη/αναθυμιάσεις/αέρια/σταγονίδια/ατμούς/εκνεφώματα.

P273      Να αποφεύγεται η ελευθέρωση στο περιβάλλον.

P280      Να φοράτε προστατευτικά γάντια/προστατευτικά ενδύματα/μέσα ατομικής προστασίας για τα μάτια/πρόσωπο.

P305 + P351 + P338         ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ: Ξεπλύνετε προσεκτικά με νερό για αρκετά λεπτά. Αν υπάρχουν φακοί επαφής, αφαιρέστε τους, αν είναι εύκολο. Συνεχίστε να ξεπλένετε.

P333 + P313        Εάν παρατηρηθεί ερεθισμός του δέρματος ή εμφανιστεί εξάνθημα: Συμβουλευθείτε/Επισκεφθείτε γιατρό.

P501      Διάθεση του περιεχομένου/περιέκτη σύμφωνα με τους τοπικούς/περιφερειακούς/εθνικούς/διεθνείς κανονισμούς

EUH 205               Περιέχει εποξειδικές ενώσεις. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Περιέχει:

bis[4-(2,3-epoxypropoxy)phenyl]propane
oxirane, mono[(C12-14-alkyloxy)methyl] derivs
R e a c t i o n m a s s o f 2 , 2 ’ - [ m e t h y l e n e b i s ( 4 , 1-phenyleneoxymethylene)]dioxirane
and [2- ({2-[4- (oxiran-2-ylmethoxy)benzyl] phenoxy}methyl )oxirane and [2,2’ -
[methylenebis(2,1-phenyleneoxymethylene)]dioxirane
Bis(1,2,2,6,6-pentamethyl-4-piperidyl)sebacate

Περιγραφή των μέτρων πρώτων βοηθειών

· Γενικές πληροφορίες: Αφαιρέστε αμέσως τυχόν ρούχα που έχουν λερωθεί από το προϊόν.

· Μετά από εισπνοή:

Παρέχετε καθαρό αέρα και για βεβαιότητα καλέστε γιατρό.

Σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων, τοποθετήστε τον ασθενή σταθερά σε πλάγια θέση για μεταφορά.

· Μετά από επαφή με το δέρμα:

Εάν ο ερεθισμός του δέρματος συνεχιστεί, συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Ξεπλύνετε αμέσως με νερό και σαπούνι και ξεπλύνετε καλά.

· Μετά από επαφή με τα μάτια:

Ξεπλύνετε τα ανοιχτά μάτια για αρκετά λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

· Μετά την κατάποση:

Ένα άτομο που κάνει εμετό ενώ είναι ξαπλωμένο ανάσκελα πρέπει να είναι στραμμένο στο πλάι.

Σε περίπτωση κατάποσης, ξεπλύνετε το στόμα με νερό (μόνο εάν το άτομο έχει τις αισθήσεις του).

Μην προκαλείτε εμετό. καλέστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

· 4.2 Σημαντικότερα συμπτώματα και επιδράσεις, οξείες ή μεταγενέστερες

Δεν διατίθενται περαιτέρω σχετικές πληροφορίες.

· 4.3 Ένδειξη οιασδήποτε απαιτούμενης άμεσης ιατρικής φροντίδας και ειδικής θεραπείας

Δεν διατίθενται περαιτέρω σχετικές πληροφορίες.

click here